Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@16:47:28 GMT

خلا آوینی در معرفی شهدا هم احساس می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۷۱۴۷۵

خلا آوینی در معرفی شهدا هم احساس می‌شود

نجم الدین شریعتی گفت: به رغم حضور برخی روایتگرهای حرفه‌ای در معرفی شهدا همچنان در این‌باره با ضعف مواجهیم و همان‌طور که چند روز پیش مقام معظم رهبری درباره نقش شهید آوینی در روایتگری فرمودند، در این ح

به گزارش مشرق، روزنامه وطن امروز به بهانه برنامه سحرگاهی «ماه من» که با اجرای نجم‌الدین شریعتی روز آنتن شبکه ۳ سیما می‌رود، با این مجری گروه معارف سیما گفتگویی انجام داده است که بخش‌هایی از آن در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوال: ابتدا درباره حضورتان برای دومین سال متوالی در برنامه سحرگاهی «ماه من» صحبت ‌کنید.

نجم‌الدین شریعتی: اگر صادقانه بخواهم بگویم بنده از ابتدا خیلی برای حضور و اجرای «ماه من» راغب نبودم که این موضوع دلایل مختلفی دارد؛ از ریسک بالای حضور در این پروژه سخت و نفسگیر گرفته تا مشقت‌هایی که به لحاظ شخصی برای حضور در برنامه ۱۰۰ دقیقه‌ای سحرگاهی داشتم اما سال گذشته با تاکید علی فروغی (رئیس شبکه ۳ سیما) انجام این مسؤولیت را پذیرفتم که تنها پس از سپری شدن چند شب از آغاز برنامه بخوبی متوجه شدم اصرار مدیر شبکه برای حضورم در برنامه «ماه من» تصمیم درستی بود و خوشبختانه مخاطبان شبکه ۳ بخوبی با حال و هوای «ماه من» مانوس شده و نجم‌الدین شریعتی را در قالب یک برنامه متفاوت سحرگاهی بخوبی پذیرفته بودند.

سوال: به نظر شما کدام‌یک از آیتم‌های برنامه، مخاطبان بیشتری جذب کرده است؟ 

نجم‌الدین شریعتی: به هر حال برخی آیتم‌های برنامه «ماه من» شاید بیشتر مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد، به عنوان مثال آیتم‌های ذکر فضائل امیرالمونین(ع) از زبان حجت‌الاسلام کاشانی، خواندن روایت‌های ادعیه با لحن دلنشین بهروز شعیبی و متن امیرعلی نبویان و سخنرانی حجت‌الاسلام سیدحسین هاشمی‌نژاد در برنامه «ماه من» مخاطبان را با چالش‌های ذهنی خوبی مواجه کرده است.

اما بخش دیگری از برنامه که مورد توجه قرار گرفته؛ آیتم «مناجات‌های نواحی» است که به موسیقی نواحی اختصاص داده‌ایم‌ که در ایام نوروز و روزهای کرونایی به شهرهای مختلفی همچون تربت جام، شمال کشورمان سمت کیاسر و مازندران، بوشهر، سیستان‌وبلوچستان و کردستان رفتیم و مناجات‌هایی را با اساتید محلی و نغمه‌های محلی ضبط کردیم.

البته بخش «معرفی شهدا» هم از آن دسته آیتم‌هاست که شخصا خیلی برایم جذاب است، زیرا بخشی است که نیاز به روایتگری داشت که مردم با خاطرات‌شان مأنوس شوند؛ آدم‌هایی که مثل خودمانند و آسمانی شدند، مثل شهدای مقاومت، دفاع‌مقدس و مدافع حرم. بخشی که به برنامه‌مان اضافه کردیم روایتگری جبهه و جنگ است. روایتگری می‌آید که ما را به جنگ با حال و هوای رمضانی می‌برد که به نظرم برای مخاطبان جذابیت خاص خود را دارد. اما متاسفانه به رغم حضور برخی روایتگرهای حرفه‌ای همچنان در این‌باره با ضعف مواجهیم و همان‌طور که چند روز پیش مقام معظم رهبری درباره نقش شهید آوینی در روایتگری فرمودند، در این حوزه هم نیاز به وجود روایتگرهای حرفه‌ای به چشم می‌خورد.

سوال: البته برخی آیتم‌ها با حاشیه هم مواجه شده است؛ مثل آیتم سخنرانی حجت‌الاسلام حامد کاشانی درباره فضائل امام علی(ع).

نجم‌الدین شریعتی: در ابتدا باید نکته مهمی درباره الزامات آیتم  ذکر فضائل حضرت علی(ع) توسط حجت‌الاسلام حامد کاشانی عرض کنم؛ امیرالمؤمنینی که مظلومیتش تمام عالم را فراگرفته است و این فضائل بحمدالله کام ما را در سحرها شیرین می‌کند. توجه به این مباحث، امسال «ماه من» را علوی کرده است و مردم هم از آن استقبال کرده‌اند. حجت‌الاسلام کاشانی به اعتقاد بنده از نخبگان جامعه علمی امروز محسوب می‌شود که با بیانی محترمانه معارف ناب شیعه را از دریچه جدیدی بیان می‌کند و اینکه معرفت به مولا علی(ع) در حین تولید این آیتم بر جذابیت‌های آن افزوده است.

در واقع هدف اصلی حجت‌الاسلام کاشانی در این آیتم تلنگری بر همه شیعیان محسوب می‌شود که از منابع زیبایی چون نهج‌البلاغه دور نمانیم و فضائل امیرالمومنین را با رنگ و بوی «علی‌وار» بشناسیم.

سوال: به هر حال آیتم سخنرانی حجت‌الاسلام کاشانی با برخی حواشی در فضای مجازی مواجه شد.

نجم‌الدین شریعتی: متاسفانه برخی‌ها در این ‌باره بی‌معرفتی می‌کنند و با تقطیع صحبت‌های حجت‌الاسلام کاشانی در فضای مجازی شیطنت می‌کنند اما حامد کاشانی مباحث را طوری هوشمندانه‌ هدایت می‌کند که به اهل‌سنت و گروه‌های دینی برنخورد و شائبه‌ای ایجاد نکند. خوشبختانه ایشان در کارشان عالمند و با تدبیر و توانمندی، مباحث را بخوبی پیش می‌برند.

اما اگر قرار باشد از عرفان‌های کاذب فاصله بگیریم باید با معرفت به شناخت راهی دست یابیم که مولا علی(ع) با تمام سختی‌های دوران‌شان پیموده‌اند و ما در «ماه من» از حکمت‌های نهج‌البلاغه بهره می‌بریم که در نهایت به این نتیجه برسیم هر کدام از ما می‌تواند یاور واقعی علی(ع) باشد.

 از سوی دیگر برخی‌ها شاید بگویند طرح این مباحث در این آیتم چه ضرورتی دارد که در پاسخ به این عده باید گفت کسب شناخت حقیقی از امیرالمومنین موضوعی بسیار پیچیده است که برای این موضوع باید با تمام رویدادهای تاریخی مربوط به حضرت علی(ع) همراه شویم و آنگاه است که متوجه می‌شویم سلمان‌ها و ابوذرها چه حس و حال زیبایی از درک محضر مولا داشته‌اند.

البته توجه داشته باشید ما در این برنامه نوایی از استاد کریم‌خانی پخش می‌کنیم که در تصویرها حرم امام رضا(ع) را نشان می‌دهد؛ زائرانی که اهل تسنن‌اند و با دست بسته نماز می‌خوانند. اهل تسننی که به امام علی(ع) نیز ارادت دارند. اهل‌تسنن را نباید خدای ناکرده با برخی گروه‌های تندرو یکی بدانیم. بحث‌هایی که در برنامه «ماه من» مطرح می‌شود در تمام مسلمانان واقعی مشترک است که امیرالمومنین(ع) چنین خصلت‌ها و ویژگی‌هایی داشتند. این بحثی نیست که به افتراق بینجامد، بلکه ایجاد وحدت میان شیعه و اهل سنت بر محور مولا علی(ع) از مهم‌ترین اهداف این آیتم است.

سوال: به عنوان سوال پایانی درباره عنوان «ماه من» برای این برنامه و استعاره‌هایی که در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند توضیح می‌دهید؟

نجم‌الدین شریعتی: از آنجا که ماه رمضان، ماه عاشقی بندگان به خداوند، پیامبر اسلام و اهل بیت(ع) است، عنوان «ماه من» یک اسم چندوجهی برای برنامه است که هر مخاطب پس از دیدن برنامه تفسیر خاص خود را از عنوان «ماه من» دارد به طوری «ماه من» برای برخی‌ها «ماه علی (ع)» تلقی می‌شود، برای عده‌ای «ماه امام زمان» محسوب می‌شود و حتی بنده در یکی از برنامه‌ها از اسم «خدای ماه من» استفاده کردم. به هر حال «ماه من» برای هر کسی با توجه به حس و حال آن لحظه، خود یک استعاره جداگانه دارد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا ماهواره نور اخبار بورس بوشهر مقاومت مقام معظم رهبری شیعه ماه رمضان روزنامه وطن امروز شهید آوینی مشرق نهج البلاغه نجم الدین شریعتی ماه خدا سمت خدا برنامه تلویزیونی تلویزیون مجری تلویزیون حجت الاسلام کاشانی نجم الدین شریعتی آیتم ها ماه من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۱۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد

مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند امروز صبح با حضور ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت، سید حمید جمال الدینی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت، آرش خجسته، رئیس سابق دانشگاه و حسن بختیار، رئیس فعلی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، آرش خجسته، رئیس سابق دانشگاه در این مراسم گفت: در مدت دو سال و ۴ ماه که مسئولیت ریاست این دانشگاه را به عهده داشته ام، معاون آموزشی وزارت بهداشت همیشه به عنوان پشتیبان، همراه و پیشرو کنار من بوده اند و همیشه به من یادآوری کرده اند که در این دانشگاه هوشمند به عنوان یک دانشگاه مستقل باید مسئله هوش مصنوعی را به عنوان یک ایده بزرگ و برگ برنده را برای وزارت بهداشت رقم بزنیم.

وی افزود: من در کنار ایشان ظرفیت های دانشگاه علوم پزشکی هوشمند را شناختم و اهداف دانشگاه را با همکاری جلو برده ایم، برنامه ۴ ساله عملیاتی را در دوران کاری ام طرح ریزی کردم که در سال اول در بخش ترویج برنامه ها به خوبی پیش رفت و می توانم با اطمینان اعلام کنم که ۹۰ درصد برنامه ها در این بخش انجام شده است.

خجسته ادامه داد: در این مدت برنامه های مختلفی از جمله کنگره کیش، سمینارهای مختلف در موضوعات متعدد در دانشگاه ها رقم خورد.

وی افزود: در سال دوم حوزه زیر ساخت و نیروی انسانی نیز عملیاتی شد که دانشگاه علوم پزشکی هوشمند اولین دانشگاه علوم پزشکی بود که در خاورمیانه از شورای عالی انقلاب فرهنگی مجوز گرفت.

رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی هوشمند گفت: ۷ محور را دنبال کرده ایم که به اطمینان می توانم بگویم در این مدت هنوز در این حوزه این ۷ محور دنبال نشده است.

خجسته گفت: آرزو دارم که با حضور رئیس جدید این دانشگاه به هدف و ایده باقری فرد که همان تثبیت هوش مصنوعی و برگ برنده عملکرد وزارت بهداشت در این دوره ۴ ساله است برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دشمن در حال برنامه ریزی برای از بین بردن عفاف و حجاب است
  • دشمن در برنامه‌ریزی خود به مردم توجه نداشت
  • فرهنگ ایثار و شهادت باید به جهانیان معرفی شود
  • برگزاری اولین یادواره شهدای زن در شهرستان هرند + فیلم
  • معرفی ۱۰۷ برگزیده دومین دوره جشنواره شهید آوینی در شیراز
  • برگزاری یادواره شهدا در بوکان
  • یادواره ۵۲ شهید کارگر دامغان برگزار شد
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • باید مکتب آوینی را بشناسیم
  • اختصاص ۶۵ میلیارد ریال جایزه کم‌مصرفی به مشترکان کاشانی